Running Scared

Andreas Nørgaard

Andreas Nørgaard

Instruktør: Wayne Kramer
År: 2006
Genre: Drama/Action
Filmen kan streames på: Amazon Prime, eller på DVD

Ved du hva’, Paul Walker, du bliver ikke Joe Pesci-cool af at tage så mange afskygninger af ordet fuck i din mund!
Jeg tror ikke engang Tarantino ville kunne få noget brugbart og substantielt ud af ham.
Jeg står ved ovenstående postulat, efter at have set Running Scared for anden gang.
Den er desværre fuldstændig spild af tid.
Desværre, fordi den har et stort potentiale, den har nogle fede præmisser kørende, men den formår slet ikke at indfri nogle af dem.
Så ja, skønne spildte kræfter!

Filmen har en rating på 7,3 på Imdb.com, og jeg havde en forventning om en actionfilm med en smule hjerne og indhold.
Plottet, hvor hovedpersonen skal skaffe sig af med en motherfucking-cocksucking-gun (ja sådan siger han altså…!), som selvfølgelig går ad helvede til, ligger lige til højrebenet. Smid en masse white trash, nogle ubehagelige pædofile, en led gangsterboss, hævnmotiver til højre og venstre, en masse meget udpenslet vold og altid gode Vera Farmiga ind i ligningen, og så har du faktisk en ganske habil film…eller hvad?
Nej vel?
Vera Farmiga er eneste lyspunkt i det her ærgerlige miskmask, der som en plørefuld elefant, skal navigere i en glasbutik. Hun er yderst troværdig som hævngerrig mor, og trofast hustru.
Tænk at man som instruktør ikke kan få noget brugbart ud af en klasseskuespiller som Chazz Palminteri?? Jeg undres, og forstår godt at han har været ude og sige, at det kun var kontrakten, der holdt ham på filmsettet!

Spild ikke din tid med den her film!

Lad desuden være med at se den, hvis du vil savle over Paul Walkers spændstige body – han går bare rundt i grimt tøj, og siger fuck hele tiden, og det er der altså ikke noget frækt over…

Running Scared får 2 ud af 6 hamre:
🔨🔨

Én til filmen, og én til Vera Farmiga, samt det faktum, at det kunne have været en fed film, hvis instruktøren havde heddet Tarantino eller Aronofsky!

Seneste

Birthday Girl

Nicolai har denne gang anmeldt en film om en fødselsdagsferie på et krydstogt, hvor tingene går virkelig gruligt galt for en mor og en datter.

Birthday Girl, er intens, hjerteskærende og grundlæggende en ret ubehagelig film, som måske ikke er helt perfekt, men som dog er en der vil påvirke én og som man vil huske efterfølgende.

Godzilla x Kong: The New Empire

Den nye Godzilla/King Kong-film er én stor undskyldning for at se en radioaktiv øgle og kæmpe-abe slås mod endnu en giga-abe, der ridder på en is-øgle i fremmed portal-verden (!!!) Godzilla x Kong: The New Empire er den femte i Monsterverse-universet og den bli’r anmeldt af René Buchtrup

Perfect Days

Nicolai har denne gang anmeldt en film om en ældre japansk herre, som rengøre toiletter i Tokyo og bl.a. lytter til gammel rock på kassettebånd.

Hvis dette ikke lyder som noget særligt, så er det dog faktisk tilfældet her, da Perfect Days er filmisk hverdagspoesi når det er allerbedst og ligeledes årets hidtil allerbedste bud på en film der viser mennesker og livet fra den allerbedste side af.

Paris, Texas

Wim Wenders har skabt en sjælden filmperle, som beskriver ensomhedens væsen mere rørende end nogen anden film i filmhistorien.
Læs René Buchtrups anmeldelse af Paris, Texas, med en storspillende Harry Dean Stanton i front

Past Lives

Nicolai har denne gang anmeldt en film om 2 koreanske mennesker, som først mødes i barndommen og som sides mødes flere gange som voksne, men for hver gang de mødes, er deres liv helt anderledes.

Past Lives er intet mindre end et stort, smukt, subtil og virkelig menneskeligt mesterværk, som man i allerhøjeste grad, kan og bør opsøge i ens nærmeste biograf.

Wild

Nicolai har denne gang anmeldt en film om en kvinde der beslutter sig for at vandre en virkelig hård og lang tur, for at kunne komme af med livets smerter, sorg og traumer.

Wild er en hjerteskærende og spændende film, som ikke er perfekt, men dog meget medrivende.

Ugens Streaming Anbefaling – American Fiction

Cord Jefferson vandt til årets Oscar-show en gylden statuette for “bedste manuskript”.
American Fiction er filmen du ikke skal snyde dig selv for, da den er velspillet, skarp og morsom.
Allan fra GoFM får en lille anbefaling med på vejen her i lydklippet: