Running Scared

Picture of Andreas Nørgaard

Andreas Nørgaard

Instruktør: Wayne Kramer
År: 2006
Genre: Drama/Action
Filmen kan streames på: Amazon Prime, eller på DVD

Ved du hva’, Paul Walker, du bliver ikke Joe Pesci-cool af at tage så mange afskygninger af ordet fuck i din mund!
Jeg tror ikke engang Tarantino ville kunne få noget brugbart og substantielt ud af ham.
Jeg står ved ovenstående postulat, efter at have set Running Scared for anden gang.
Den er desværre fuldstændig spild af tid.
Desværre, fordi den har et stort potentiale, den har nogle fede præmisser kørende, men den formår slet ikke at indfri nogle af dem.
Så ja, skønne spildte kræfter!

Filmen har en rating på 7,3 på Imdb.com, og jeg havde en forventning om en actionfilm med en smule hjerne og indhold.
Plottet, hvor hovedpersonen skal skaffe sig af med en motherfucking-cocksucking-gun (ja sådan siger han altså…!), som selvfølgelig går ad helvede til, ligger lige til højrebenet. Smid en masse white trash, nogle ubehagelige pædofile, en led gangsterboss, hævnmotiver til højre og venstre, en masse meget udpenslet vold og altid gode Vera Farmiga ind i ligningen, og så har du faktisk en ganske habil film…eller hvad?
Nej vel?
Vera Farmiga er eneste lyspunkt i det her ærgerlige miskmask, der som en plørefuld elefant, skal navigere i en glasbutik. Hun er yderst troværdig som hævngerrig mor, og trofast hustru.
Tænk at man som instruktør ikke kan få noget brugbart ud af en klasseskuespiller som Chazz Palminteri?? Jeg undres, og forstår godt at han har været ude og sige, at det kun var kontrakten, der holdt ham på filmsettet!

Spild ikke din tid med den her film!

Lad desuden være med at se den, hvis du vil savle over Paul Walkers spændstige body – han går bare rundt i grimt tøj, og siger fuck hele tiden, og det er der altså ikke noget frækt over…

Running Scared får 2 ud af 6 hamre:
🔨🔨

Én til filmen, og én til Vera Farmiga, samt det faktum, at det kunne have været en fed film, hvis instruktøren havde heddet Tarantino eller Aronofsky!

Seneste

Twisters

Nicolai har denne gang anmeldt den nye Twister-film, Twisters, som prøver at opgradere 90’er-klassikeren om adrenalinjunkier som jæger tornadoer. Lykkedes opgraderingen? Ikke helt, men dele af filmen redder den fra at blive en total katastrofe.

Gondola

Nicolai har denne gang anmeldt en film om 2 gondolfører i en gregoriansk landsby, som bliver forelsket.

Det er en film uden nogen sagte ord og det er slet og ret, en af årets største filmiske fornøjelser, som er helt perfekt at opleve i biografen, i disse grå tider!

Godzilla x Kong: The New Empire (4k uhd)

Den nye Godzilla/King Kong-film er én stor undskyldning for at se en radioaktiv øgle og kæmpe-abe slås mod endnu en giga-abe, der ridder på en is-øgle i fremmed portal-verden (!!!) Godzilla x Kong: The New Empire er den femte i Monsterverse-universet og René Buchtrup anmelder den her til hjemmebiografen.

Moviemaniac anmelder 4k-film: Stand By Me

“So darling, darling stand by me”. Ja, teksten kender i jo godt, men hva’ med 80’er-filmen den nu stammer fra. Hvordan er den ved et gensyn her i 2024? Se med her hvor René fra Moviemaniac anmelder 4k-film igen.

Stor som en sol

Nicolai har denne gang anmeldt en dansk musikdokumentar, som i disse dage er semi-aktuel, da filmens omhandlende band, spiller 3x koncerter i Parken.

Stor som en sol, er helt overordnet en virkelig smuk, virkelig underholdende og ret så anderledes dokumentar om den kreative proces.

Til Verdens Ende

Viggo Mortensens instruktør-take på den traditionelle western er blevet til en fintfølende og næsten poetisk én af slagsen.
Vicky Krieps stjæler billedet som kvindelige hovedrolle, Vivienne.
René Buchtrup anmelder Til Verdens Ende.

Knox Goes Away

Nicolai har denne gang anmeldt en film om en lejemorder med opbyggende demens og det er bestemt lige så specielt og hjerteskærende, som det måtte lyde.

Knox Goes Away er ikke fejlfri, men når den dog fungere, er den dybt fremragende og er grundlæggende, meget værd at se i biografen.