Kadaver

Jacob Faurholt

Jacob Faurholt

Originaltitel: Kadaver  
Instruktør: Jarand Herdal 
Produktionsår: 2020
Genre: Gys
Kan streames på: Netflix

Norge er klar med  deres første Netflix-produktion i form af gyseren Kadaver. Filmen lander selvfølgelig på tjenesten lige op til Halloween, hvilket jo er ret passende. Og den kan fint anbefales, hvis man vil gøre lidt ekstra ud af denne gysende “højtid”.

I Kadaver følger vi en familie på tre, far (Jacob), mor (Leonora), og deres datter Alice. Den mest centrale karakter er moren Leonora, en teater-skuespillerinde, som sammen med sin lille familie, forsøger at overleve i en post-apokalyptisk verden efter en atomkatastrofe. Katastrofen skyldes muligvis en krigshandling fra Rusland, eller en ulykke. Vi ser i starten diverse avisoverskrifter, som stiller spørgsmålet: Er det en krigerisk handling, eller er der tale om en ulykke? Nuvel, skaden er sket, og hvad der er tilbage er ødelagte bygninger, og en ekstrem mangel på føde.

En dag opstår der dog et lille lys i mørket, da en mand på gaden inviterer folk til teaterforestilling inkl. mad (!). Dette skal finde sted på byens kæmpemæssige hotel, som lysende og majestætisk toner op på en bakketop, og som udmærker sig ved, at være den eneste bestående bygning i miles omkreds. Familien takker glade (og noget mistroiske) ja til invitationen, de er simpelthen for udmattede til fornuftig skepsis. Dette bliver naturligvis skæbnesvangert. På hotellet bor en tidligere teaterdirektør, som arrangerer disse forestillinger for de desperate folk på gaden. Han iscenesætter disse uskyldige mennesker i en forestilling, hvor alt langtfra er som antaget.

Kadaver er en flot udført genrefilm. Konceptet er ganske fint, og visuelt er den ret cool. Ikke mindst når man ser hotellet, og det atomhærgede landskab på afstand. Når filmen så alligevel ikke trækker mere end tre hamre hjem, er det simpelthen fordi, at man ikke formår at få kød nok på den ellers fine historie. Der går får meget “katten efter musen-jagt” i den, og man savner noget mere dybde samt interaktion mellem filmens karakterer. Det er set mange gange før i denne genre, at karakterene halter, og opfindsomheden mangler. Men hvis man er fan af gysergenren, er der ingen grund til at gå udenom dette norske bud på en halloween-gyser, den er trods alt seværdig.                             


Kadaver får 3/6
🔨🔨🔨

Seneste

The Breakfast Club

Nicolai har denne gang anmeldt en af de allerstørste 80’er-klassikere overhovedet og kongen af ungdomsfilm.

Nemlig The Breakfast Club, som fortsat kan gribe fast om hjertet og give ens sjæl et stort kram, som få andre film kan.

Training Day

Training Day er et eksemplarisk eksempel på en good-cop-bad-cop-film, som holder hele vejen, med den idealistiske og moral-bevidste nybegynder, der møder den erfarne og verdensopgivende betjent.
En underholdende, men også vigtig film, der berører aktuelle og alvorlige problemstillinger i et af USA’s barske miljøer.

Ustyrlig

Nicolai har denne gang anmeldt en film om en af de mørkeste kapitaler i dansk historie, som er pigehjemmet på Sprogø.

Ustyrlig er barsk, ubarmhjertig og hård, men samtidig også smuk og på alle måder en dybt uforglemmelig oplevelse.

Knock At The Cabin

Hva’ Søren ? Er M. Night Shyamalan blevet voksen? Har han lavet en film uden en plot-twist-afslutning?
René Buchtrup er hvert fald ret begejstret for hans nye film, Knock At The Cabin, som han kalder et intenst og klaustrofobisk kammerspil, der er spændende fra start til slut.

Forventninger til søndagens Oscarshow?

Personligt synes jeg Oscar-feltet er lidt kedeligt i år. Der er nogle mesterværker hist og her, men desværre en del film, der ikke just appelerer til mig. Jeg er jo lidt af en snob, men jeg synes altså der mangler lidt flere af de der film, der rammer som en solid knytter i mellemgulvet.

Kysset

Nicolai har denne gang anmeldt den seneste storfilm af Bille August, som er en fortælling om forskellen på kærlighed og medlidenhed. Det er dog lidt usikkert om hvad Bille August helt konkret vil fortælle, men filmen indeholder dog godt nok skuespil, til at filmen fungere ok.

Creed III

Der er dømt manflick og melodrama for alle pengene i den tredje Creed-film. Kald det hvad du vil. René kalder det mænd-o-drama.
Det er underholdende, effektivt og hårdtslående boksedrama, og Jonathan Majors er fantastisk som Creeds modstander i bokseringen.