Fantastiske Skabninger: Grindelwalds Forbrydelser

Karla Barsøe Schophuus

Karla Barsøe Schophuus

Originaltitel: Fantastic Beasts: The Crimes Of Grindelwald. Instruktør: David Yates. År: 2018. Genre: Fantasy, Eventyr. Kan streames på bl.a. Blockbuster.

Efter at have set den første film i serien, kunne jeg næsten ikke vente med at komme i gang med toeren. Efter slutningen af den første Fantastiske Skabninger-film, var jeg meget spændt på at se hvordan de ville fortsætte historien. Jeg var ret chokeret, fordi det føltes som om der var sket en masse nyt, men jeg synes filmen fik forklaret det hele ret godt. 

Fantastiske Skabninger: Grindelwalds Forbrydelser følger Newt Scamander, som er blevet sendt af Dumbledore for at finde Credence, der på mystisk vis overlevede efter hændelserne i den første film og som nu leder efter sin familie. Newt skal finde Credence inden Grindelwald gør. I mellemtiden er Grindelwald i gang med at samle en hær af hekse og troldmænd og få dem til at tro at han vil det bedste for den magiske verden. Men i virkeligheden er det det modsatte han vil. For at finde Credence må Newt få hjælp af sin gamle ven Jacob der leder efter Queenie.

Èn af de ting jeg rigtig godt kan lide ved filmen de nye karakterer vi møder, blandt andet Newts storebror, Theseus Scamander (Callum Turner) som arbejder for ministeriet. Leta Lestrange (Zoe Kravitz), som vi tidligere har hørt Newt tale om og selvfølgelig den unge version af Albus Dumbledore (Jude Law) 

En anden ting er alle de forskellige magiske skabninger, som jeg synes er rigtig godt lavet og fundet på. Det er kort sagt imponerende.

I filmen får man Newts hjem at se og dét sted, hvor han tager sig af de magiske væsener, når han altså ikke bruger sin kuffert. Et af de steder jeg bedst kan lide fra filmen er det lille tilbageblik, hvor Leta Lestrange fortæller hvordan hun, uden at vide det, dræbte sin halvbror Corvus Lestrange. Det er også på dette tidspunkt at man finder ud af hvad Credence rigtige navn er og efter den oplysning glæder jeg mig virkelig til at se hvad der sker i den tredje film. 

Jeg glæder mig rigtig meget til film nummer tre i serien, fordi Grindelwalds Forbrydelser ender med en cliffhanger. Så jeg er spændt på at se hvordan historien folder sig ud, især fordi man ved hvordan den magiske verden ser ud 70 år senere, når Harry Potter tager plads. Jeg glæder mig også til at se hvordan den nye skuespiller vil overtage rollen som Grindelwald, simpelthen fordi jeg synes at Johnny Depp gør det så godt i rollen.

Fantastiske Skabninger: Grindelwalds Forbrydelser får 5/6 hamre:

🔨 🔨 🔨 🔨 🔨

Seneste

The Breakfast Club

Nicolai har denne gang anmeldt en af de allerstørste 80’er-klassikere overhovedet og kongen af ungdomsfilm.

Nemlig The Breakfast Club, som fortsat kan gribe fast om hjertet og give ens sjæl et stort kram, som få andre film kan.

Training Day

Training Day er et eksemplarisk eksempel på en good-cop-bad-cop-film, som holder hele vejen, med den idealistiske og moral-bevidste nybegynder, der møder den erfarne og verdensopgivende betjent.
En underholdende, men også vigtig film, der berører aktuelle og alvorlige problemstillinger i et af USA’s barske miljøer.

Ustyrlig

Nicolai har denne gang anmeldt en film om en af de mørkeste kapitaler i dansk historie, som er pigehjemmet på Sprogø.

Ustyrlig er barsk, ubarmhjertig og hård, men samtidig også smuk og på alle måder en dybt uforglemmelig oplevelse.

Knock At The Cabin

Hva’ Søren ? Er M. Night Shyamalan blevet voksen? Har han lavet en film uden en plot-twist-afslutning?
René Buchtrup er hvert fald ret begejstret for hans nye film, Knock At The Cabin, som han kalder et intenst og klaustrofobisk kammerspil, der er spændende fra start til slut.

Forventninger til søndagens Oscarshow?

Personligt synes jeg Oscar-feltet er lidt kedeligt i år. Der er nogle mesterværker hist og her, men desværre en del film, der ikke just appelerer til mig. Jeg er jo lidt af en snob, men jeg synes altså der mangler lidt flere af de der film, der rammer som en solid knytter i mellemgulvet.

Kysset

Nicolai har denne gang anmeldt den seneste storfilm af Bille August, som er en fortælling om forskellen på kærlighed og medlidenhed. Det er dog lidt usikkert om hvad Bille August helt konkret vil fortælle, men filmen indeholder dog godt nok skuespil, til at filmen fungere ok.

Creed III

Der er dømt manflick og melodrama for alle pengene i den tredje Creed-film. Kald det hvad du vil. René kalder det mænd-o-drama.
Det er underholdende, effektivt og hårdtslående boksedrama, og Jonathan Majors er fantastisk som Creeds modstander i bokseringen.