Fantastiske Skabninger: Grindelwalds Forbrydelser

Karla Barsøe Schophuus

Karla Barsøe Schophuus

Originaltitel: Fantastic Beasts: The Crimes Of Grindelwald. Instruktør: David Yates. År: 2018. Genre: Fantasy, Eventyr. Kan streames på bl.a. Blockbuster.

Efter at have set den første film i serien, kunne jeg næsten ikke vente med at komme i gang med toeren. Efter slutningen af den første Fantastiske Skabninger-film, var jeg meget spændt på at se hvordan de ville fortsætte historien. Jeg var ret chokeret, fordi det føltes som om der var sket en masse nyt, men jeg synes filmen fik forklaret det hele ret godt. 

Fantastiske Skabninger: Grindelwalds Forbrydelser følger Newt Scamander, som er blevet sendt af Dumbledore for at finde Credence, der på mystisk vis overlevede efter hændelserne i den første film og som nu leder efter sin familie. Newt skal finde Credence inden Grindelwald gør. I mellemtiden er Grindelwald i gang med at samle en hær af hekse og troldmænd og få dem til at tro at han vil det bedste for den magiske verden. Men i virkeligheden er det det modsatte han vil. For at finde Credence må Newt få hjælp af sin gamle ven Jacob der leder efter Queenie.

Èn af de ting jeg rigtig godt kan lide ved filmen de nye karakterer vi møder, blandt andet Newts storebror, Theseus Scamander (Callum Turner) som arbejder for ministeriet. Leta Lestrange (Zoe Kravitz), som vi tidligere har hørt Newt tale om og selvfølgelig den unge version af Albus Dumbledore (Jude Law) 

En anden ting er alle de forskellige magiske skabninger, som jeg synes er rigtig godt lavet og fundet på. Det er kort sagt imponerende.

I filmen får man Newts hjem at se og dét sted, hvor han tager sig af de magiske væsener, når han altså ikke bruger sin kuffert. Et af de steder jeg bedst kan lide fra filmen er det lille tilbageblik, hvor Leta Lestrange fortæller hvordan hun, uden at vide det, dræbte sin halvbror Corvus Lestrange. Det er også på dette tidspunkt at man finder ud af hvad Credence rigtige navn er og efter den oplysning glæder jeg mig virkelig til at se hvad der sker i den tredje film. 

Jeg glæder mig rigtig meget til film nummer tre i serien, fordi Grindelwalds Forbrydelser ender med en cliffhanger. Så jeg er spændt på at se hvordan historien folder sig ud, især fordi man ved hvordan den magiske verden ser ud 70 år senere, når Harry Potter tager plads. Jeg glæder mig også til at se hvordan den nye skuespiller vil overtage rollen som Grindelwald, simpelthen fordi jeg synes at Johnny Depp gør det så godt i rollen.

Fantastiske Skabninger: Grindelwalds Forbrydelser får 5/6 hamre:

🔨 🔨 🔨 🔨 🔨

Seneste

Dirty Dancing

Nicolai har denne gang anmeldt af de største filmklassikere fra 80’erne og en på alle måder skøn og dybt underholdende kærlighedshistorie, som fortsat holder smukt den dag i dag.

Grandmother

Veteranen Charlotte Rampling og det unge talent, George Ferrier, gør familiedrama til en særlig oplevelse.
Tabuer, der er svære at snakke om, tages hånd om, og gøres hådgribelige og forståelige i Grandmother.

Utøya 22. juli

Nicolai har denne gang anmeldt en af nyere tids vigtigste film om en af nyere tids største menneskelige tragedier.
Det er ikke nemt, men dog nødvendigt at se, for at vide hvad der skete og hvorfor det aldrig må ske igen.

Murina

Murina er velspillet drama med flotte og imponerende skuespilpræstationer. Om en nederdrægtig patriark af en far, en underdanig mor og en teenagedatter, som har fået nok.

Don’t Make Me Go

Kræftsyg far og datter på road trip sammen, for at genforene hende med hendes forsvundne mor. Det lyder som amerikansk sødsuppe, men Don’t Make Me Go er sød, sjov og rørende, og en kæmpe anbefaling herfra.

Resten af livet

Nicolai har denne gang anmeldt en smuk, hjertevarm og samtidig hjerteskærende dansk film om behandling af sorg og savn og hvorfor det er vigtigt at gå igennem sorgen og savnet, fremfor at fortrænge det.

Den satans familie

Baest-dokumentaren bliver anmeldt igen.
???
….fordi de har udviklet sig til en helt anden størrelse, end da den kom på dr.dk i 2019.
De er mere relevante nu, end nogensinde før. En maskine der tromler hærgende henover pandemi, landegrænser, og emsige kritikere.
All hail!