Fantastiske Skabninger: Dumbledores Hemmeligheder

Karla Barsøe Schophuus

Karla Barsøe Schophuus

Originaltitel: Fantastic Beasts: The Secrets Of Dumbledore

Instruktør: David Yates

År: 2022

Genre: Fantasy, action

Kan streames på HBO MAX

Kampen mod Grindelwald fortsætter denne gang med et nyt ansigt. Mange fans var spændte på, hvordan den danske skuespiller Mads Mikkelsen ville klare rollen som Grindelwald, og om han kunne leve op til det fantastiske stykke arbejde, Johnny Depp lagde bag sig, da han forlod filmen.

Personligt synes jeg, at han gør et fantastisk stykke arbejde. Også har han selvfølgelig et stort talent for at spille skurke. Filmen er lige så spændende og overraskende som de tidligere, og det er jeg sikker på, at de to sidste også bliver. 

Historien tager plads efter hændelserne i Grindelwalds Forbrydelser, og igen følger vi den godhjertede magizoologist, Newt Scamander (Eddie Redmayne) på hans færd for at stoppe Grindelwald (Mads Mikkelsen.) Til det får han hjælp af både nye og gamle venner. Sin bror, Theseus (Callum Turner), mugglerbageren Jacob (Dan Fogler), den dygtige professor Hicks (Jessica Williams), den mystiske Yusuf Kama (William Nadylam), sin assistent Bunty (Victoria Yeates) og selvfølgelig, Dumbledore (Jude Law).

Denne gang handler det om at forhindre Grindelwald i at vinde valget og komme til magten. Da han i Tyskland bliver frikendt, og jagten på ham afbrydes. 

Filmen begynder med et møde mellem Dumbledore og Grindelwald, hvor et bestemt smykke bliver vist. Smykket er vigtigt, fordi det gentagende gange i historien er grunden til en masse baggrundsviden om Dumbledores og Grindelwalds ungdom.

Jeg kan rigtig godt lide, at man får en detaljeret baggrundshistorie, fordi det gør hele forståelsen af historien mere spændende, og man får en bedre ide om, hvad de forskellige karakterer tænker og føler. 

Ligesom de forrige to film er det mest imponerende, efter min mening, de visuelle effekter og især de mange forskellige skabninger, som man ser Newt hjælpe gennem filmene. Hver gang, der dukker et nyt dyr op, er jeg imponeret over hvor gennemarbejdede de er. Lige fra udseende og personlighed, til magiske kræfter, og deres interaktion med mennesker.

En anden ting, som jeg også er meget imponeret over, er skuespillerne. De er rigtig gode til at påtage sig rollerne, og de får karaktererne til at virke spændende og ægte. Især Jude Law og Eddie Redmayne synes, jeg gjorde et fantastisk arbejde. Karakteren Dumbledore er en meget speciel rolle, fordi han er meget klog, venlig og på samme tid meget mystisk. Og Jude Law har helt sikkert et talent for at spille den rolige karakter. I modsætning er Newt meget nervøs og indadvendt, men samtidig retfærdig og godhjertet. Og Eddie Redmayne er rigtig dygtig til at udtrykke Newts nervøsitet gennem ansigtsudtryk og kropsbevægelser. Det kan blandt andet ses i de scener, hvor Newt står meget tæt på, eller bliver krammet af andre karakterer. 

Alt i alt synes jeg, at hele filmserien bare bliver bedre og bedre og både skuespil og effekterne brillerer fortsat. Jeg er rigtig spændt på de næste to film i rækken, og jeg er sikker på, at de bliver lige så spændende og fantasifulde som de første.

Fantastiske Skabninger: Dumbledores Hemmeligheder får 6/6 hamre:

🔨 🔨 🔨 🔨 🔨 🔨

Seneste

Babylon

Nicolai har denne gang anmeldt og set et brag af en Hollywood-storfilm om 20’ernes Hollywood og hvad der skete, da stumfilm ændrede sig til talefilm.
Det er stort, det er vildt, der er morsomt, det er hjerteskærende, ja faktisk hele pakken og noget man bare MÅ se og opleve i en biograf!

The Banshees of Inisherin

Uden de helt store armbevægelser, formår lille, irsk film, om to gamle venner, at gøre stærkt indtryk. Colin Farrell er enestående som den rare, men kedelige Pádraic, som ikke kan forstå, hvorfor hans livsgamle ven har vendt ham ryggen. The Banshees of Inisherin er en fremragende filmoplevelse, og René Buchtrup anmelder den her…

Fukssvansen

Skæv og langt ude dansk komedie, der både er hamrende sjov, men desværre også meget undervurderet og overset.
Vi slår hermed et slag for endnu en dansk komedie, der har fortjent meget mere opmærksomhed end tilfældet er.

Underwater

Nicolai har denne gang anmeldt en undervandsgyser, som skønt et højt tempo og fint med spænding, dog også har mange gyser-klichéer og ikke meget originalitet.

Gode actionfilm med rating under 6,0 på IMDB

Rating på IMDB? A’ hva?! Hvis du heller ikke aner hvad der menes her, så kan du blive klogere på hvad en god rating er, og måske blive introduceret til en actionfilm eller to, du ikke vidste eksisterede…

Årets Film 2022 (Andreas Top 10)

Et helt vildt godt filmår skal koges ned til en Top 10…
Det har været en næsten umulig opgave, for mange af mine boblere, har virkelig fortjent at være med.