Fantastiske Skabninger: Dumbledores Hemmeligheder

Picture of Karla Barsøe Schophuus

Karla Barsøe Schophuus

Originaltitel: Fantastic Beasts: The Secrets Of Dumbledore

Instruktør: David Yates

År: 2022

Genre: Fantasy, action

Kan streames på HBO MAX

Kampen mod Grindelwald fortsætter denne gang med et nyt ansigt. Mange fans var spændte på, hvordan den danske skuespiller Mads Mikkelsen ville klare rollen som Grindelwald, og om han kunne leve op til det fantastiske stykke arbejde, Johnny Depp lagde bag sig, da han forlod filmen.

Personligt synes jeg, at han gør et fantastisk stykke arbejde. Også har han selvfølgelig et stort talent for at spille skurke. Filmen er lige så spændende og overraskende som de tidligere, og det er jeg sikker på, at de to sidste også bliver. 

Historien tager plads efter hændelserne i Grindelwalds Forbrydelser, og igen følger vi den godhjertede magizoologist, Newt Scamander (Eddie Redmayne) på hans færd for at stoppe Grindelwald (Mads Mikkelsen.) Til det får han hjælp af både nye og gamle venner. Sin bror, Theseus (Callum Turner), mugglerbageren Jacob (Dan Fogler), den dygtige professor Hicks (Jessica Williams), den mystiske Yusuf Kama (William Nadylam), sin assistent Bunty (Victoria Yeates) og selvfølgelig, Dumbledore (Jude Law).

Denne gang handler det om at forhindre Grindelwald i at vinde valget og komme til magten. Da han i Tyskland bliver frikendt, og jagten på ham afbrydes. 

Filmen begynder med et møde mellem Dumbledore og Grindelwald, hvor et bestemt smykke bliver vist. Smykket er vigtigt, fordi det gentagende gange i historien er grunden til en masse baggrundsviden om Dumbledores og Grindelwalds ungdom.

Jeg kan rigtig godt lide, at man får en detaljeret baggrundshistorie, fordi det gør hele forståelsen af historien mere spændende, og man får en bedre ide om, hvad de forskellige karakterer tænker og føler. 

Ligesom de forrige to film er det mest imponerende, efter min mening, de visuelle effekter og især de mange forskellige skabninger, som man ser Newt hjælpe gennem filmene. Hver gang, der dukker et nyt dyr op, er jeg imponeret over hvor gennemarbejdede de er. Lige fra udseende og personlighed, til magiske kræfter, og deres interaktion med mennesker.

En anden ting, som jeg også er meget imponeret over, er skuespillerne. De er rigtig gode til at påtage sig rollerne, og de får karaktererne til at virke spændende og ægte. Især Jude Law og Eddie Redmayne synes, jeg gjorde et fantastisk arbejde. Karakteren Dumbledore er en meget speciel rolle, fordi han er meget klog, venlig og på samme tid meget mystisk. Og Jude Law har helt sikkert et talent for at spille den rolige karakter. I modsætning er Newt meget nervøs og indadvendt, men samtidig retfærdig og godhjertet. Og Eddie Redmayne er rigtig dygtig til at udtrykke Newts nervøsitet gennem ansigtsudtryk og kropsbevægelser. Det kan blandt andet ses i de scener, hvor Newt står meget tæt på, eller bliver krammet af andre karakterer. 

Alt i alt synes jeg, at hele filmserien bare bliver bedre og bedre og både skuespil og effekterne brillerer fortsat. Jeg er rigtig spændt på de næste to film i rækken, og jeg er sikker på, at de bliver lige så spændende og fantasifulde som de første.

Fantastiske Skabninger: Dumbledores Hemmeligheder får 6/6 hamre:

🔨 🔨 🔨 🔨 🔨 🔨

Seneste

Stor som en sol

Nicolai har denne gang anmeldt en dansk musikdokumentar, som i disse dage er semi-aktuel, da filmens omhandlende band, spiller 3x koncerter i Parken.

Stor som en sol, er helt overordnet en virkelig smuk, virkelig underholdende og ret så anderledes dokumentar om den kreative proces.

Til Verdens Ende

Viggo Mortensens instruktør-take på den traditionelle western er blevet til en fintfølende og næsten poetisk én af slagsen.
Vicky Krieps stjæler billedet som kvindelige hovedrolle, Vivienne.
René Buchtrup anmelder Til Verdens Ende.

Knox Goes Away

Nicolai har denne gang anmeldt en film om en lejemorder med opbyggende demens og det er bestemt lige så specielt og hjerteskærende, som det måtte lyde.

Knox Goes Away er ikke fejlfri, men når den dog fungere, er den dybt fremragende og er grundlæggende, meget værd at se i biografen.

Furiosa: A Mad Max Saga

Kan Furiosa hamle op med sin forgænger, Fury Road? Både ja og nej. Men mest ja.
For Furiosa prøver ikke det samme som sin forgænger (heldigvis for det!) og giver os i stedet mere dybde i universet og mer’ historiefortælling.
Læs René Buchtrups begejstrede anmeldelse HER:

Bad Boys 4: Ride or Die

De slemme drenge ruller derud af igen, men den gode energi fra film nummer tre er der ikke meget tilbage af. Martin Lawrence er reduceret til en fjollet sidekick og Will Smith virker off og som om han slet ikke gider være med.Bad Boys 4 skal ses for de brutale og nådesløse actionscener som er ret så vellykkede.René Buchtrup anmelder

Fuld af Kærlighed

Nicolai har denne gang anmeldt en dansk film, som både handler om hvad alkoholisme gør ved en familie og hvordan en familie bearbejder det og prøver, at holde sammen.

Fuld af kærlighed er hård, hjerteskærende og ofte også ret barsk, men den er samtidig virkelig menneskelig og dybt kompleks og grundlæggende værd at se og ligeledes snakke om.