Fantastiske Skabninger: Dumbledores Hemmeligheder

Karla Barsøe Schophuus

Karla Barsøe Schophuus

Originaltitel: Fantastic Beasts: The Secrets Of Dumbledore

Instruktør: David Yates

År: 2022

Genre: Fantasy, action

Biografpremiere: d. 7. april 2022

Kampen mod Grindelwald fortsætter denne gang med et nyt ansigt. Mange fans var spændte på, hvordan den danske skuespiller Mads Mikkelsen ville klare rollen som Grindelwald, og om han kunne leve op til det fantastiske stykke arbejde, Johnny Depp lagde bag sig, da han forlod filmen.

Personligt synes jeg, at han gør et fantastisk stykke arbejde. Også har han selvfølgelig et stort talent for at spille skurke. Filmen er lige så spændende og overraskende som de tidligere, og det er jeg sikker på, at de to sidste også bliver. 

Historien tager plads efter hændelserne i Grindelwalds Forbrydelser, og igen følger vi den godhjertede magizoologist, Newt Scamander (Eddie Redmayne) på hans færd for at stoppe Grindelwald (Mads Mikkelsen.) Til det får han hjælp af både nye og gamle venner. Sin bror, Theseus (Callum Turner), mugglerbageren Jacob (Dan Fogler), den dygtige professor Hicks (Jessica Williams), den mystiske Yusuf Kama (William Nadylam), sin assistent Bunty (Victoria Yeates) og selvfølgelig, Dumbledore (Jude Law).

Denne gang handler det om at forhindre Grindelwald i at vinde valget og komme til magten. Da han i Tyskland bliver frikendt, og jagten på ham afbrydes. 

Filmen begynder med et møde mellem Dumbledore og Grindelwald, hvor et bestemt smykke bliver vist. Smykket er vigtigt, fordi det gentagende gange i historien er grunden til en masse baggrundsviden om Dumbledores og Grindelwalds ungdom.

Jeg kan rigtig godt lide, at man får en detaljeret baggrundshistorie, fordi det gør hele forståelsen af historien mere spændende, og man får en bedre ide om, hvad de forskellige karakterer tænker og føler. 

Ligesom de forrige to film er det mest imponerende, efter min mening, de visuelle effekter og især de mange forskellige skabninger, som man ser Newt hjælpe gennem filmene. Hver gang, der dukker et nyt dyr op, er jeg imponeret over hvor gennemarbejdede de er. Lige fra udseende og personlighed, til magiske kræfter, og deres interaktion med mennesker.

En anden ting, som jeg også er meget imponeret over, er skuespillerne. De er rigtig gode til at påtage sig rollerne, og de får karaktererne til at virke spændende og ægte. Især Jude Law og Eddie Redmayne synes, jeg gjorde et fantastisk arbejde. Karakteren Dumbledore er en meget speciel rolle, fordi han er meget klog, venlig og på samme tid meget mystisk. Og Jude Law har helt sikkert et talent for at spille den rolige karakter. I modsætning er Newt meget nervøs og indadvendt, men samtidig retfærdig og godhjertet. Og Eddie Redmayne er rigtig dygtig til at udtrykke Newts nervøsitet gennem ansigtsudtryk og kropsbevægelser. Det kan blandt andet ses i de scener, hvor Newt står meget tæt på, eller bliver krammet af andre karakterer. 

Alt i alt synes jeg, at hele filmserien bare bliver bedre og bedre og både skuespil og effekterne brillerer fortsat. Jeg er rigtig spændt på de næste to film i rækken, og jeg er sikker på, at de bliver lige så spændende og fantasifulde som de første.

Fantastiske Skabninger: Dumbledores Hemmeligheder får 6/6 hamre:

🔨 🔨 🔨 🔨 🔨 🔨

Seneste

© Disney

Robin Hood

For mig er dette Disney’s bedste værk.
Det er ikke dybt og nyskabende som Løvernes Konge, eller visuelt betagende som Bernard Og Bianca: SOS Fra Australien.
Den er derimod “bare” charmerende og fuldstændig uimodståelig.

Volver

Nicolai har denne gang anmeldt Pedro Almodóvars Volver, som er en smuk og rørende film, som perfekt balancere mellem humor og reel alvor og som virkelig godt fortæller en historie om både at forsvinde og vende tilbage til fortiden.

Barking Dogs Never Bite

Stærk debut fra den koreanske mester!
Sort humor, skæve karakterer, og et lille drys gys, danner ramme om en stærk film.

One Flew Over The Cuckoo’s Nest

Nicolai har denne gang anmeldt en af de største og bedste film-klassikere nogensinde, om jagten på frihed i en lukket tilstand og spørgsmålet om hvem der er normal og hvem der er sindssyg.

The Lost City

Forudsigeligt, romantisk tjubang-eventyr? Who cares, for Bullock og Tatum er forrygende sammen på skattejagt i The Lost City, som er underholdende fra start til slut.

Nightmare Alley

Her i Nightmare Alley er han gået full blown noir, og det er blevet til en på mange måder mesterlig film, der dog også har sine mangler hist og her.

C’mon C’mon

Andreas har set, hvad der meget muligt kan gå hen og blive årets film.
Skøn feel good og eftertænksomt drama i visuelle og lydmæssige klæder i mesterlig klasse. Du kan le, du kan græde, du kan bruge masser af tid på bare at tænke over filmen. Den vedkommer os alle.
Et meget smukt værk!