Fantastiske Skabninger: Dumbledores Hemmeligheder

Karla Barsøe Schophuus

Karla Barsøe Schophuus

Originaltitel: Fantastic Beasts: The Secrets Of Dumbledore

Instruktør: David Yates

År: 2022

Genre: Fantasy, action

Kan streames på HBO MAX

Kampen mod Grindelwald fortsætter denne gang med et nyt ansigt. Mange fans var spændte på, hvordan den danske skuespiller Mads Mikkelsen ville klare rollen som Grindelwald, og om han kunne leve op til det fantastiske stykke arbejde, Johnny Depp lagde bag sig, da han forlod filmen.

Personligt synes jeg, at han gør et fantastisk stykke arbejde. Også har han selvfølgelig et stort talent for at spille skurke. Filmen er lige så spændende og overraskende som de tidligere, og det er jeg sikker på, at de to sidste også bliver. 

Historien tager plads efter hændelserne i Grindelwalds Forbrydelser, og igen følger vi den godhjertede magizoologist, Newt Scamander (Eddie Redmayne) på hans færd for at stoppe Grindelwald (Mads Mikkelsen.) Til det får han hjælp af både nye og gamle venner. Sin bror, Theseus (Callum Turner), mugglerbageren Jacob (Dan Fogler), den dygtige professor Hicks (Jessica Williams), den mystiske Yusuf Kama (William Nadylam), sin assistent Bunty (Victoria Yeates) og selvfølgelig, Dumbledore (Jude Law).

Denne gang handler det om at forhindre Grindelwald i at vinde valget og komme til magten. Da han i Tyskland bliver frikendt, og jagten på ham afbrydes. 

Filmen begynder med et møde mellem Dumbledore og Grindelwald, hvor et bestemt smykke bliver vist. Smykket er vigtigt, fordi det gentagende gange i historien er grunden til en masse baggrundsviden om Dumbledores og Grindelwalds ungdom.

Jeg kan rigtig godt lide, at man får en detaljeret baggrundshistorie, fordi det gør hele forståelsen af historien mere spændende, og man får en bedre ide om, hvad de forskellige karakterer tænker og føler. 

Ligesom de forrige to film er det mest imponerende, efter min mening, de visuelle effekter og især de mange forskellige skabninger, som man ser Newt hjælpe gennem filmene. Hver gang, der dukker et nyt dyr op, er jeg imponeret over hvor gennemarbejdede de er. Lige fra udseende og personlighed, til magiske kræfter, og deres interaktion med mennesker.

En anden ting, som jeg også er meget imponeret over, er skuespillerne. De er rigtig gode til at påtage sig rollerne, og de får karaktererne til at virke spændende og ægte. Især Jude Law og Eddie Redmayne synes, jeg gjorde et fantastisk arbejde. Karakteren Dumbledore er en meget speciel rolle, fordi han er meget klog, venlig og på samme tid meget mystisk. Og Jude Law har helt sikkert et talent for at spille den rolige karakter. I modsætning er Newt meget nervøs og indadvendt, men samtidig retfærdig og godhjertet. Og Eddie Redmayne er rigtig dygtig til at udtrykke Newts nervøsitet gennem ansigtsudtryk og kropsbevægelser. Det kan blandt andet ses i de scener, hvor Newt står meget tæt på, eller bliver krammet af andre karakterer. 

Alt i alt synes jeg, at hele filmserien bare bliver bedre og bedre og både skuespil og effekterne brillerer fortsat. Jeg er rigtig spændt på de næste to film i rækken, og jeg er sikker på, at de bliver lige så spændende og fantasifulde som de første.

Fantastiske Skabninger: Dumbledores Hemmeligheder får 6/6 hamre:

🔨 🔨 🔨 🔨 🔨 🔨

Seneste

Utøya 22. juli

Nicolai har denne gang anmeldt en af nyere tids vigtigste film om en af nyere tids største menneskelige tragedier.
Det er ikke nemt, men dog nødvendigt at se, for at vide hvad der skete og hvorfor det aldrig må ske igen.

Murina

Murina er velspillet drama med flotte og imponerende skuespilpræstationer. Om en nederdrægtig patriark af en far, en underdanig mor og en teenagedatter, som har fået nok.

Don’t Make Me Go

Kræftsyg far og datter på road trip sammen, for at genforene hende med hendes forsvundne mor. Det lyder som amerikansk sødsuppe, men Don’t Make Me Go er sød, sjov og rørende, og en kæmpe anbefaling herfra.

Resten af livet

Nicolai har denne gang anmeldt en smuk, hjertevarm og samtidig hjerteskærende dansk film om behandling af sorg og savn og hvorfor det er vigtigt at gå igennem sorgen og savnet, fremfor at fortrænge det.

Den satans familie

Baest-dokumentaren bliver anmeldt igen.
???
….fordi de har udviklet sig til en helt anden størrelse, end da den kom på dr.dk i 2019.
De er mere relevante nu, end nogensinde før. En maskine der tromler hærgende henover pandemi, landegrænser, og emsige kritikere.
All hail!

Cha Cha Real Smooth

Nicolai har denne gang anmeldt et hjertevarmt og smukt drama om vigtigheden ved at være der for andre og skabe lys og glæde i en hverdag som måske ikke har særlig meget af det.

De Bedste Gangsterfilm Top 21 del 3

Afslutningen på listen over de bedste gangsterfilm nogensinde. 7 eminente og stærke værker, der hæver sig over de resterende på listen. Det er bestemt ikke uden grund af både Francis Ford Coppola og Martin Scorsese begge har to film i toppen..

De Bedste Gangsterfilm Top 21 del 2

Anden del af Andreas’ og Renés ultimative gangsterliste, går et par spadestik dybere og viser flere desperate mænd i nogle desperate situationer…