Doctor Strange in the Multiverse of Madness

Karla Barsøe Schophuus

Karla Barsøe Schophuus

Originaltitel: Doctor Strange in the Multiverse of Madness 

Instruktør: Sam Raimi

År: 2022

Genre: Action, eventyr, fantasy

Kan streames på Disney+

Marvels nyeste film, Doctor Strange in the Multiverse of Madness, er i min mening en af deres mest imponerende værker til dato.

Selvom jeg aldrig selv har set den første Dr. Strange, eller hele Marvels film-kollektion for den sags skyld, synes jeg stadig den var rigtig god, og ekstremt spændende. Multiverset spiller selvfølgelig en stor rolle, og jeg synes det er et rigtig spændende koncept, at basere filmen på. Der har været tale om det i andre film, men det her er en hel ny måde at se det på, og det synes jeg er rigtig interessant.

Filmen handler om Dr. Stephen Strange (Benedict Cumberbatch) som efter at have reddet en ung pige ved navn America Chaves (Xochitl Gomez), må beskytte hende fra de monstre som forsøger at få fat i hendes ekstraordinære kræfter, som giver hende evnen til at rejse i multiverset. Strange ender med at søge hjælp hos Wanda Maximoff (Elizabeth Olsen), kun for at opdage at det er hende der har sendt monstrene efter America. Hun er desperat for at finde et nyt univers, hvor hun kan leve et lykkeligt liv med hendes børn, og hun vil gøre hvad som helst for at få det ønske til at gå i opfyldelse. 

Jeg kunne rigtig godt lide starten af filmen, fordi den startede med et stort mysterie. I den første scene ser man ind i Stephens drøm, hvor et monster forfølger en anden version af Strange selv og America, som man på dette tidspunkt i historien ikke har set før. Øjeblikkeligt at blive kastet ind i et intenst øjeblik i filmen giver en interesse for hvad der videre sker, og det kan jeg rigtig godt lide, i modsætning til en langsom start hvor der går lang tid inden der sker noget spændende. 

Jeg har været spændt på at se denne film i lang tid siden den blev annonceret, og en af grundene til det er fordi jeg har været rigtig interesseret i at se Xochitl Gomez i rollen som America. Jeg så hendes arbejde første gang i Netflix serien “The Baby-Sitters Club” hvor hun spillede den selvsikre pige Dawn. Jeg var omgående imponeret, og da jeg hørte hun var blevet castet til en Marvel-film, var jeg rigtig spændt på at se hvordan hun ville håndtere den nye rolle. Jeg synes hun gjorde et imponerende stykke arbejde.

En af de andre ting jeg rigtig godt kunne lide var Elizabeth Olsen’s karakter Wanda, også kendt som Scarlet Witch. Wanda er uden tvivl en af mine yndlings Marvel-karakterer, og har været det i lang tid. Jeg synes hendes historie er rigtig interessant og spændende at følge, fordi den er anderledes. Hun er ikke bare endnu en perfekt superhelt i et farverigt kostume. Hun har en gennemarbejdet fortidshistorie, som giver mening i forhold til hvordan hun er i de nyere film. Jeg var stor fan af WandaVision, da serien blev udgivet sidste år. Den var så anderledes fra de mange andre serier og film Marvel har lavet, og den var helt sikkert grunden til at jeg blev interesseret i hendes karakter. Wanda er ikke bare én af de skurke som er onde, fordi der var brug for en skurk til at gøre serien eller filmen spændende. Hun er ulykkelig efter tabet af sine forældre, bror, Vision og sine børn, hvilket har gjort hende til den hun er. 

En af Wanda’s scener jeg specielt godt kunne lide, er én hvor hun åbner en portal til et andet univers hvor hendes børn er. Hun er så desperat at hun ender med at skræmme dem, og da hun indser det, er det som om hun endelig opdager, at det hun er i gang med er forkert, og at hun har såret folk hun elsker.

Doctor Strange in the Multiverse of Madness får 4/6 hamre: 🔨 🔨 🔨 🔨 🔨

Seneste

Wannsee-konferencen

Uhyggelig og meget stærk film om et kapitel i historien, som menneskeheden bør skamme sig over. Mennesker bliver reduceret til tal på et stykke papir, og skæbner regnet for ingenting.

Babylon

Nicolai har denne gang anmeldt og set et brag af en Hollywood-storfilm om 20’ernes Hollywood og hvad der skete, da stumfilm ændrede sig til talefilm.
Det er stort, det er vildt, der er morsomt, det er hjerteskærende, ja faktisk hele pakken og noget man bare MÅ se og opleve i en biograf!

The Banshees of Inisherin

Uden de helt store armbevægelser, formår lille, irsk film, om to gamle venner, at gøre stærkt indtryk. Colin Farrell er enestående som den rare, men kedelige Pádraic, som ikke kan forstå, hvorfor hans livsgamle ven har vendt ham ryggen. The Banshees of Inisherin er en fremragende filmoplevelse, og René Buchtrup anmelder den her…

Fukssvansen

Skæv og langt ude dansk komedie, der både er hamrende sjov, men desværre også meget undervurderet og overset.
Vi slår hermed et slag for endnu en dansk komedie, der har fortjent meget mere opmærksomhed end tilfældet er.

Underwater

Nicolai har denne gang anmeldt en undervandsgyser, som skønt et højt tempo og fint med spænding, dog også har mange gyser-klichéer og ikke meget originalitet.

Gode actionfilm med rating under 6,0 på IMDB

Rating på IMDB? A’ hva?! Hvis du heller ikke aner hvad der menes her, så kan du blive klogere på hvad en god rating er, og måske blive introduceret til en actionfilm eller to, du ikke vidste eksisterede…