Doctor Strange in the Multiverse of Madness

Picture of Karla Barsøe Schophuus

Karla Barsøe Schophuus

Originaltitel: Doctor Strange in the Multiverse of Madness 

Instruktør: Sam Raimi

År: 2022

Genre: Action, eventyr, fantasy

Kan streames på Disney+

Marvels nyeste film, Doctor Strange in the Multiverse of Madness, er i min mening en af deres mest imponerende værker til dato.

Selvom jeg aldrig selv har set den første Dr. Strange, eller hele Marvels film-kollektion for den sags skyld, synes jeg stadig den var rigtig god, og ekstremt spændende. Multiverset spiller selvfølgelig en stor rolle, og jeg synes det er et rigtig spændende koncept, at basere filmen på. Der har været tale om det i andre film, men det her er en hel ny måde at se det på, og det synes jeg er rigtig interessant.

Filmen handler om Dr. Stephen Strange (Benedict Cumberbatch) som efter at have reddet en ung pige ved navn America Chaves (Xochitl Gomez), må beskytte hende fra de monstre som forsøger at få fat i hendes ekstraordinære kræfter, som giver hende evnen til at rejse i multiverset. Strange ender med at søge hjælp hos Wanda Maximoff (Elizabeth Olsen), kun for at opdage at det er hende der har sendt monstrene efter America. Hun er desperat for at finde et nyt univers, hvor hun kan leve et lykkeligt liv med hendes børn, og hun vil gøre hvad som helst for at få det ønske til at gå i opfyldelse. 

Jeg kunne rigtig godt lide starten af filmen, fordi den startede med et stort mysterie. I den første scene ser man ind i Stephens drøm, hvor et monster forfølger en anden version af Strange selv og America, som man på dette tidspunkt i historien ikke har set før. Øjeblikkeligt at blive kastet ind i et intenst øjeblik i filmen giver en interesse for hvad der videre sker, og det kan jeg rigtig godt lide, i modsætning til en langsom start hvor der går lang tid inden der sker noget spændende. 

Jeg har været spændt på at se denne film i lang tid siden den blev annonceret, og en af grundene til det er fordi jeg har været rigtig interesseret i at se Xochitl Gomez i rollen som America. Jeg så hendes arbejde første gang i Netflix serien “The Baby-Sitters Club” hvor hun spillede den selvsikre pige Dawn. Jeg var omgående imponeret, og da jeg hørte hun var blevet castet til en Marvel-film, var jeg rigtig spændt på at se hvordan hun ville håndtere den nye rolle. Jeg synes hun gjorde et imponerende stykke arbejde.

En af de andre ting jeg rigtig godt kunne lide var Elizabeth Olsen’s karakter Wanda, også kendt som Scarlet Witch. Wanda er uden tvivl en af mine yndlings Marvel-karakterer, og har været det i lang tid. Jeg synes hendes historie er rigtig interessant og spændende at følge, fordi den er anderledes. Hun er ikke bare endnu en perfekt superhelt i et farverigt kostume. Hun har en gennemarbejdet fortidshistorie, som giver mening i forhold til hvordan hun er i de nyere film. Jeg var stor fan af WandaVision, da serien blev udgivet sidste år. Den var så anderledes fra de mange andre serier og film Marvel har lavet, og den var helt sikkert grunden til at jeg blev interesseret i hendes karakter. Wanda er ikke bare én af de skurke som er onde, fordi der var brug for en skurk til at gøre serien eller filmen spændende. Hun er ulykkelig efter tabet af sine forældre, bror, Vision og sine børn, hvilket har gjort hende til den hun er. 

En af Wanda’s scener jeg specielt godt kunne lide, er én hvor hun åbner en portal til et andet univers hvor hendes børn er. Hun er så desperat at hun ender med at skræmme dem, og da hun indser det, er det som om hun endelig opdager, at det hun er i gang med er forkert, og at hun har såret folk hun elsker.

Doctor Strange in the Multiverse of Madness får 4/6 hamre: 🔨 🔨 🔨 🔨 🔨

Seneste

Gondola

Nicolai har denne gang anmeldt en film om 2 gondolfører i en gregoriansk landsby, som bliver forelsket.

Det er en film uden nogen sagte ord og det er slet og ret, en af årets største filmiske fornøjelser, som er helt perfekt at opleve i biografen, i disse grå tider!

Godzilla x Kong: The New Empire (4k uhd)

Den nye Godzilla/King Kong-film er én stor undskyldning for at se en radioaktiv øgle og kæmpe-abe slås mod endnu en giga-abe, der ridder på en is-øgle i fremmed portal-verden (!!!) Godzilla x Kong: The New Empire er den femte i Monsterverse-universet og René Buchtrup anmelder den her til hjemmebiografen.

Moviemaniac anmelder 4k-film: Stand By Me

“So darling, darling stand by me”. Ja, teksten kender i jo godt, men hva’ med 80’er-filmen den nu stammer fra. Hvordan er den ved et gensyn her i 2024? Se med her hvor René fra Moviemaniac anmelder 4k-film igen.

Stor som en sol

Nicolai har denne gang anmeldt en dansk musikdokumentar, som i disse dage er semi-aktuel, da filmens omhandlende band, spiller 3x koncerter i Parken.

Stor som en sol, er helt overordnet en virkelig smuk, virkelig underholdende og ret så anderledes dokumentar om den kreative proces.

Til Verdens Ende

Viggo Mortensens instruktør-take på den traditionelle western er blevet til en fintfølende og næsten poetisk én af slagsen.
Vicky Krieps stjæler billedet som kvindelige hovedrolle, Vivienne.
René Buchtrup anmelder Til Verdens Ende.

Knox Goes Away

Nicolai har denne gang anmeldt en film om en lejemorder med opbyggende demens og det er bestemt lige så specielt og hjerteskærende, som det måtte lyde.

Knox Goes Away er ikke fejlfri, men når den dog fungere, er den dybt fremragende og er grundlæggende, meget værd at se i biografen.

Furiosa: A Mad Max Saga

Kan Furiosa hamle op med sin forgænger, Fury Road? Både ja og nej. Men mest ja.
For Furiosa prøver ikke det samme som sin forgænger (heldigvis for det!) og giver os i stedet mere dybde i universet og mer’ historiefortælling.
Læs René Buchtrups begejstrede anmeldelse HER: