De Værste Efterfølgere Nogensinde Top 10

René

René

Jeg elskede 1’eren, som bugnede af energi, den gode historie og som Jesus himself, nærmest kunne gå på vandet. Men så blev jeg spændt, næsten nervøs. Nu ville Hollywood laver en efterfølger. Hvorfor? Ville den overhovedet kunne leve op til 1’erens niveau?

Dybest set er vi jo alle godt klar over at der stort set kun bliver lavet fortsættelser fordi nr. 1 i rækken er en succes. Så skid hul i om film nr. 2, 3, 4 eller 5(!) i rækken ender som en ligegyldig prut i vinden! Bare der kan tjenes penge. Men alligevel går vi (jamen også undertegnende) ind og ser filmene i biografen og håber på det bedste og krydser fingre.

Filmene på denne Top 10 kan bryste sig af de mest ligegyldige historier, som nærmest spænder ben for dem selv. Ti film hvor de fantastiske karakterer fra 1’eren nærmest krakelerer og ikke bliver udfordret, men i stedet går i ring som en høne uden hoved. Det er muligvis den bedste metafor for denne liste: Ti film uden hoved. Eller hale for den sags skyld.

Her kommer min top 10 over en bunke skuffende film, som slet, slet ikke kunne hamle op med dets forgænger. De endte med både af skuffe vælt og kunne bryste sig med at være de værste efterfølgere i filmhistorien!

De fleste film på listen er refterfølgere til 1’eren som selvfølgelig var fantastisk. Men nogle af dem er 3’ere, 4’ere og 5’ere.

Jeg vil gerne sige enjoy. Men egentlig skal i holde jer på lang afstand, hvis I ikke har set nogle af de disse film endnu. Lucky bastards 🙂

10.  Tømmermænd i Vegas 2 og 3 (2011 og 2013)                                   http://www.imdb.com/title/tt1411697/

Den første hangover var pissekæg. Den bugnede af overskud og det gik op i en højere, drengerøvet enhed. Men 2’eren og 3’eren faldt til jorden hurtige end et amen i kirken. Og fjollet som det end kan lyde, så var der ingen der drak i film nr. 3, så ergo: ingen tømmermænd. Så dumt.

9. Independence Day 2: Resurgence (2016)    http://www.imdb.com/title/tt1628841/

I 1996 var året hvor alle snakkede om Aliens der bombede Det Hvide Hus. Sikke en herlig actionfilm. I 2’eren var Will Smith væk. I stedet kom Liam Helsmwoth, en tynd kop alien-pis af en historie og kedelig, kønsløs CGI, som smuldrede for Rolan Emmerich.

8. Taken 2 og 3 (2012 og 2014)                 http://www.imdb.com/title/tt1397280/

Det er muligvis filmhistoriens mest elendige familefar. Én ting er at hans datter bliver kidnappet i film nr. 1. Men at eks-konen blir hapset i 2’eren, OG at hele familien bli’r taget som gidsler i 3’eren, er ikke just årets far-materiale. At efterfølgerne så så billige ud,  var dårligt klippet sammen og elendigt skrevet, er en helt anden sag.

7. X-Files 2: I Want To Believe (2008)   http://www.imdb.com/title/tt0443701/

Ja, jeg vil i den grad også fortsat tro på at der var gode intentioner bag Chris Carter og resten af holdet, da der lavede den 2. spillefilm med Mulder & Scully. Men hvor var mystikken, der prægede den fabelagtige serie tilbage i 90’erne? Pist væk. Kun et tomhjernet og et røvkedeligt plot med minus substans.

6. Die Hard 5: A Good Day To Die Hard (2013)                 http://www.imdb.com/title/tt1606378/

Jeg havde så meget lyst til at dø efter den femte Die Hard-film hvor John McClane  får hjælp af McClane Junior i Rusland. Efter denne slatne actionfilm ønsker mig blot på én ting: At John McClane snarest går på pension!

5. Cars 2 (2011) http://www.imdb.com/title/tt1216475/

Nogle vil måske kalde Biler 2 for hyggelig og afslappet. Jeg vil nu mene den er kedelig og åndsvag. Mage til fjollefilm skal man da lede længe efter. Pixars klart dårligst film nogensinde.

4. Boondock Saints 2 (2009): All Saints Day (2009)             http://www.imdb.com/title/tt1300851/

I den første Boondock-film, var det måske ikke den mest nyskabende historie. Men den sprudlede med fed energi, og sjove og fede karakterer, såsom Rocco (David David Rocco). Men alt det fede blev kopieret i den skamløst bundelendige 2’er, som ikke vidste hvad den ville. Jo, udover at gøre præcis det samme som i 1’eren. Dumt grundlag for en efterfølger!

3. Speed 2: Cruise Control (1997)             http://www.imdb.com/title/tt0120179/

Der er en særdeles god grund til at den skraber bunden på IMDB med sølle score på 3.8. Alt fedt fra 1’eren med Keanue Reeves er væk i den skrækkelige 2’er. En båd er blevet hacket (!) og ude af kontrol og i høj fart,- lige som bussen i 1’eren. Dumt? You won’t believe it!

2. Transformers 2, 4 OG 5 (2009, 2014 og 2017)               http://www.imdb.com/title/tt1055369/

Jeg har INTET til overs for smadremanden, Michael Bay. Jeg har næsten glemt at manden lavede den fede “The Rock” (1996) og den første Transformers-film (fra 2007). Begge var underholdende, sjove og med hjertet det rette sted. Alt er skidt ud i lokummet med disse tre Transformers-film, som følger ligegyldige robotter på en green screen kæmpe mod hinanden, mens ligegyldige mennesker, slås ved siden af. Magen til makværker er sjældent set!

1. Batman & Robin (1997)                              http://www.imdb.com/title/tt0118688/

Filmåret 1997 blev et underligt et af slagsen. Fine film som Donnie Brasco og Jackie Brown blev udgivet. Speed 2 (nr. 3 på listen) og muligvis verdens dårligste efterfølger til nogen film, Batman & Robin så dagens lys! Instruktør Joel Schumacher var senere været ude og undskylde. Selv han kunne godt se at han havde lavet en rigtig møgfilm som slet, slet ikke fungerede! Skuespil, dialog og fortælling er simpelthen røv og nøgler. Hele svineriet ligner en stor spandex-fastelavnsfest hvor alle tager stoffer og ikke aner hvad de laver!

https://www.youtube.com/watch?v=Cbo93G14aRA

Boblere:

Her får I de film som ikke kom med på listen. Dem der også er bundelendige, men ikke så miserable, så de kunne snige sig ind på min definitive Top 10-liste af de dårligste efterfølgere:

  • Shrek 3
  • Bourne 4
  • Indiana Jones 4
  • Spiderman 3
  • Jurassic Park: The Lost World
  • Iron Man 2
  • Alle efterfølgerne til Police Academy (Politiskolen)
  • Alien vs. Predator: Requiem
  • The Whole Ten Yards

Seneste

Babylon

Nicolai har denne gang anmeldt og set et brag af en Hollywood-storfilm om 20’ernes Hollywood og hvad der skete, da stumfilm ændrede sig til talefilm.
Det er stort, det er vildt, der er morsomt, det er hjerteskærende, ja faktisk hele pakken og noget man bare MÅ se og opleve i en biograf!

The Banshees of Inisherin

Uden de helt store armbevægelser, formår lille, irsk film, om to gamle venner, at gøre stærkt indtryk. Colin Farrell er enestående som den rare, men kedelige Pádraic, som ikke kan forstå, hvorfor hans livsgamle ven har vendt ham ryggen. The Banshees of Inisherin er en fremragende filmoplevelse, og René Buchtrup anmelder den her…

Fukssvansen

Skæv og langt ude dansk komedie, der både er hamrende sjov, men desværre også meget undervurderet og overset.
Vi slår hermed et slag for endnu en dansk komedie, der har fortjent meget mere opmærksomhed end tilfældet er.

Underwater

Nicolai har denne gang anmeldt en undervandsgyser, som skønt et højt tempo og fint med spænding, dog også har mange gyser-klichéer og ikke meget originalitet.

Gode actionfilm med rating under 6,0 på IMDB

Rating på IMDB? A’ hva?! Hvis du heller ikke aner hvad der menes her, så kan du blive klogere på hvad en god rating er, og måske blive introduceret til en actionfilm eller to, du ikke vidste eksisterede…

Årets Film 2022 (Andreas Top 10)

Et helt vildt godt filmår skal koges ned til en Top 10…
Det har været en næsten umulig opgave, for mange af mine boblere, har virkelig fortjent at være med.