De Værste Efterfølgere Nogensinde Top 10

René Buchtrup

René Buchtrup

Jeg elskede 1’eren, som bugnede af energi, den gode historie og som Jesus himself, nærmest kunne gå på vandet. Men så blev jeg spændt, næsten nervøs. Nu ville Hollywood laver en efterfølger. Hvorfor? Ville den overhovedet kunne leve op til 1’erens niveau?

Dybest set er vi jo alle godt klar over at der stort set kun bliver lavet fortsættelser fordi nr. 1 i rækken er en succes. Så skid hul i om film nr. 2, 3, 4 eller 5(!) i rækken ender som en ligegyldig prut i vinden! Bare der kan tjenes penge. Men alligevel går vi (jamen også undertegnende) ind og ser filmene i biografen og håber på det bedste og krydser fingre.

Filmene på denne Top 10 kan bryste sig af de mest ligegyldige historier, som nærmest spænder ben for dem selv. Ti film hvor de fantastiske karakterer fra 1’eren nærmest krakelerer og ikke bliver udfordret, men i stedet går i ring som en høne uden hoved. Det er muligvis den bedste metafor for denne liste: Ti film uden hoved. Eller hale for den sags skyld.

Her kommer min top 10 over en bunke skuffende film, som slet, slet ikke kunne hamle op med dets forgænger. De endte med både af skuffe vælt og kunne bryste sig med at være de værste efterfølgere i filmhistorien!

De fleste film på listen er refterfølgere til 1’eren som selvfølgelig var fantastisk. Men nogle af dem er 3’ere, 4’ere og 5’ere.

Jeg vil gerne sige enjoy. Men egentlig skal i holde jer på lang afstand, hvis I ikke har set nogle af de disse film endnu. Lucky bastards 🙂

10.  Tømmermænd i Vegas 2 og 3 (2011 og 2013)                                   http://www.imdb.com/title/tt1411697/

Den første hangover var pissekæg. Den bugnede af overskud og det gik op i en højere, drengerøvet enhed. Men 2’eren og 3’eren faldt til jorden hurtige end et amen i kirken. Og fjollet som det end kan lyde, så var der ingen der drak i film nr. 3, så ergo: ingen tømmermænd. Så dumt.

9. Independence Day 2: Resurgence (2016)    http://www.imdb.com/title/tt1628841/

I 1996 var året hvor alle snakkede om Aliens der bombede Det Hvide Hus. Sikke en herlig actionfilm. I 2’eren var Will Smith væk. I stedet kom Liam Helsmwoth, en tynd kop alien-pis af en historie og kedelig, kønsløs CGI, som smuldrede for Rolan Emmerich.

8. Taken 2 og 3 (2012 og 2014)                 http://www.imdb.com/title/tt1397280/

Det er muligvis filmhistoriens mest elendige familefar. Én ting er at hans datter bliver kidnappet i film nr. 1. Men at eks-konen blir hapset i 2’eren, OG at hele familien bli’r taget som gidsler i 3’eren, er ikke just årets far-materiale. At efterfølgerne så så billige ud,  var dårligt klippet sammen og elendigt skrevet, er en helt anden sag.

7. X-Files 2: I Want To Believe (2008)   http://www.imdb.com/title/tt0443701/

Ja, jeg vil i den grad også fortsat tro på at der var gode intentioner bag Chris Carter og resten af holdet, da der lavede den 2. spillefilm med Mulder & Scully. Men hvor var mystikken, der prægede den fabelagtige serie tilbage i 90’erne? Pist væk. Kun et tomhjernet og et røvkedeligt plot med minus substans.

6. Die Hard 5: A Good Day To Die Hard (2013)                 http://www.imdb.com/title/tt1606378/

Jeg havde så meget lyst til at dø efter den femte Die Hard-film hvor John McClane  får hjælp af McClane Junior i Rusland. Efter denne slatne actionfilm ønsker mig blot på én ting: At John McClane snarest går på pension!

5. Cars 2 (2011) http://www.imdb.com/title/tt1216475/

Nogle vil måske kalde Biler 2 for hyggelig og afslappet. Jeg vil nu mene den er kedelig og åndsvag. Mage til fjollefilm skal man da lede længe efter. Pixars klart dårligst film nogensinde.

4. Boondock Saints 2 (2009): All Saints Day (2009)             http://www.imdb.com/title/tt1300851/

I den første Boondock-film, var det måske ikke den mest nyskabende historie. Men den sprudlede med fed energi, og sjove og fede karakterer, såsom Rocco (David David Rocco). Men alt det fede blev kopieret i den skamløst bundelendige 2’er, som ikke vidste hvad den ville. Jo, udover at gøre præcis det samme som i 1’eren. Dumt grundlag for en efterfølger!

3. Speed 2: Cruise Control (1997)             http://www.imdb.com/title/tt0120179/

Der er en særdeles god grund til at den skraber bunden på IMDB med sølle score på 3.8. Alt fedt fra 1’eren med Keanue Reeves er væk i den skrækkelige 2’er. En båd er blevet hacket (!) og ude af kontrol og i høj fart,- lige som bussen i 1’eren. Dumt? You won’t believe it!

2. Transformers 2, 4 OG 5 (2009, 2014 og 2017)               http://www.imdb.com/title/tt1055369/

Jeg har INTET til overs for smadremanden, Michael Bay. Jeg har næsten glemt at manden lavede den fede “The Rock” (1996) og den første Transformers-film (fra 2007). Begge var underholdende, sjove og med hjertet det rette sted. Alt er skidt ud i lokummet med disse tre Transformers-film, som følger ligegyldige robotter på en green screen kæmpe mod hinanden, mens ligegyldige mennesker, slås ved siden af. Magen til makværker er sjældent set!

1. Batman & Robin (1997)                              http://www.imdb.com/title/tt0118688/

Filmåret 1997 blev et underligt et af slagsen. Fine film som Donnie Brasco og Jackie Brown blev udgivet. Speed 2 (nr. 3 på listen) og muligvis verdens dårligste efterfølger til nogen film, Batman & Robin så dagens lys! Instruktør Joel Schumacher var senere været ude og undskylde. Selv han kunne godt se at han havde lavet en rigtig møgfilm som slet, slet ikke fungerede! Skuespil, dialog og fortælling er simpelthen røv og nøgler. Hele svineriet ligner en stor spandex-fastelavnsfest hvor alle tager stoffer og ikke aner hvad de laver!

https://www.youtube.com/watch?v=Cbo93G14aRA

Boblere:

Her får I de film som ikke kom med på listen. Dem der også er bundelendige, men ikke så miserable, så de kunne snige sig ind på min definitive Top 10-liste af de dårligste efterfølgere:

  • Shrek 3
  • Bourne 4
  • Indiana Jones 4
  • Spiderman 3
  • Jurassic Park: The Lost World
  • Iron Man 2
  • Alle efterfølgerne til Police Academy (Politiskolen)
  • Alien vs. Predator: Requiem
  • The Whole Ten Yards

Seneste

Poter Af Stål

Hvem sagde at en fornøjelig og let fordøjelig animationsfilm, ikke kan handle om race-diskrimination?
Poter Af Stål er inspireret af Sheriffen Skyder På Det Hele og minder til dels om Karate Kid. Og så er det en ret så underholdende sag.
René Buchtrup anmelder den HER:

Dream Scenario

Nicolai har denne gang anmeldt en film, der både omhandler en tilforladelig fyr der pludseligt dukker op i folks drømme og hvad der sker når stor berømmelse pludselig rammer én, der ikke er forberedt på det.

Dream Scenario er en film med mange facetter og sider til sig, udover at være en sorthumoristisk komedie og lige netop der for, er den enorm meget værd at opleve i biografen!

Pot Au-Feu

Pot au-Feu er en enormt veltilberedt film om to menneskers fælles passion for madlavning og hinanden, der tager sig tiden til at efterlade en subtil og behagelig eftersmag hos sin seer.

Drengen og Hejren

Nicolai har denne gang anmeldt den seneste film fra den japanske animé-mester, Hayao Miyazaki og han er bestemt tilbage på toppen!

Drengen og Hejren, er et smukt, poetisk og underholdende eventyr, med en enorm visuel skønhed og et virkelig filosofisk og poetisk eventyr, af den slags som Miyazaki, kun kan lave dem.

Den Grænseløse

Den Grænseløse er ikke én af de bedste Afdeling Q-film. Men det er alligevel en bundsolid og spændende krimi som er langt mere vellykket end Marco Effekten.
René Buchtrup anmelder.

Poor Things

Nicolai har denne gang anmeldt en fascinerende, unik, smuk, underholdende og vanvittig morsom film om hvad det vil sige at være menneske.

Dette er blot noget af det som Yorgos Lanthimos’ film, Poor Things, handler om, men den er dog så stor et filmisk festfyrværkeri, at man nærmest er nødt til at opleve den på et stort lærred.

Christian Bales Fem Bedste Roller

Christian Bale fylder 50 år tirsdag d. 30. januar og det skal da selvfølgelig fejres med en liste over hans bedste roller.
René Buchtrup giver sit bud på en TOP 5.