af René Buchtrup

En historie om en elefant, en mus og en rejse på det store hav i en kæmpe pære, er én af de mest vidunderlige danske børnefilm i mange år.

Jeg var lige kommet hjem fra biografen efter en suveræn filmoplevelse. Sammen med min datter.

Min datter fyldte 3 i sommers og jeg har længe glædet mig til at give hende en uforglemmelig biografdebut.

Men hvilken film skulle det dog være?

Jeg ville jo gerne give min pige en helt særlig første filmoplevelse.

En oplevelse som ikke var for uhyggelig, en film hvor tempoet ikke var for højt og en film som tog sig tid om en god og sød historie.

Efter at have læst Jabob Martins Strids skønne billed-børnebog “Den utrolige historie om den kæmpestore pære” gav det pludselig mening: Det skulle da selvfølgelig være den! Den havde nemlig snart biografpremiere og Filmmagasinet Ekko havde givet den 5 stjerner og roste for at være “den perfekte biografdebut for de mindste”. 

Mirrakuløst er det lykkedes instruktørerne Philip Einstein Lipski, Jørgen Lerdam og Amalie Næsby Fick at omsætte Strids skønne og skæve historie til det store lærred film og samtidig bidrage med deres eget touch. De har nemlig ændret lidt på historien, men faktisk virker det suverænt i filmen.

Den handler om vennerne Micho og Sebastian, som tager til søs for at opspore borgermesteren i deres by som er forsvundet. De drager afsted med deres ven Professor Glykose…i en kæmpemæssig pære! De kommer på en farefuld rejse og møder pirater, sø-drager og spøgelser.

Nåh ja, så glemte jeg at fortælle at Micho og Sebastian er en kat og en elefant.

Handlingen kan måske lyde lidt uhyggelig for de allermindste biografgængere, men det er den egentlig ikke. Alle kan se med, og det gjorde datteren min også med stor passion og halvåben mund det meste af filmen. Muligvis fordi jeg ind i mellem gav hende et stykke slik og hun på ingen måde ville snydes for det næste stykke.

Det er en film uden dumsmarte replikker som jeg synes fylder alt for meget i danske børnefilm generelt. Her er fokus på den gode historie og med en sød morale undervejs (forbi man ikke lykkedes den ene vej, så gå en anden vej), faldt jeg også pladask for denne skønne film.

Jeg forlod biografen med min datter i hånden og et smil på begge vores læber, og forhåbentlig har filmen gjort så godt indtryk, at hendes første biograffilm nogensinde, bestemt ikke ville være hendes sidste med hendes far ved hendes die.

Den Utrolige Historie Om Den Kæmpestore Pære får 5 ud af 6 hamre:

🔨🔨🔨🔨🔨

Filmen kan bl.a streames på Plejmo og Blockbuster

streampriser,2018-02-20T08:00:00Z,imdb=tt7006206,fa