Kathryn Bigelows 5 bedste film

Hvis navnet Kathryn Bigelow umiddelbart ikke siger dig noget, skal jeg måske sige Point Break og The Hurt Locker, og efterfølgende vil en lille klokke ringe, og du vil sandsynligvis sige: nåååah ja, hende.

af René Buchtrup

Hvis der er nogen der kan lave rå og voldsomme film, i maskuline testoteronuniverser, som for alvor kan mærkes, så er det Bigalow. Det er bestemt ikke en tilfældighed, at hun er den eneste kvinde i filmhistorien, som har vundet en Oscar for bedste instruktør. Hun har nemlig et særligt talent for sine nervepirrende, barske, og på sine senere dage, realistiske fortællinger, som er umulige at ryste af sig.

Bigelow er allerbedst når hun sætter autoriterer, eksempelvis soldater, politibetjente og fbi-agenter, på spidsen og lader den rå facade smuldre. Når hun piller det maskuline udtryk ligeså langsomt fra hinanden og giver et indblik i hvad det vil sige at være i kontrol og være under hårdt pres. Realistiske skræmmebilleder der kan mærkes på iagttageren.

Jeg giver mit bud på hendes 5 mest stærke titler, som er et must-see for alle filmfans. Bigelows film lefler aldrig for sit publikum og hun kreerer kompromisløse værker, som giver stof til eftertanke.

Listen starter på side 2

Facebook

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *