INXS: Live Byby Live (koncertanmeldelse)

Originaltitel: INXS: Live Baby Live at Wembly stadion 1991, Produktionsår: 2019
Instruktør: David Mallet
Genre: Koncertfilm/dokumentar
Biografpremiere: d. 27. nov. 2019, i Cinemaxx.

af René Buchtrup
Filmen blev set i Cinemaxx, Aarhus

Inden jeg satte mig til rette i Cinemaxx’ sal 8, for at overvære stadionkocertfilmen, INXS: Live Baby Live, fra Wembly stadion, kendte jeg egentlig ikke særligt meget til bandet.

Jeg vidste dog to ting:

  1. De havde et kæmpe hit med ørehængeren “Need You Tonight”
  2. Forsanger, Michael Hutchence, som døde som 37 årig (selvmord eller mislykket onani-leg?), datede en periode, danske Helena Christensen.

Så med dette udgangspunkt, skulle jeg altså i biffen en helt almindelig hverdagsaften, plante mig i et sæde, og overvære en, eftersigende, legendarisk stadionkoncert, med et af de allerstørste navne i 1991, INXS.

Jeg glædede mig!

Musikfilmen blev blæst i gang med klap-i-takt-hittet “New Sensation”, som får det store fodboldstadion til at hoppe i takt.

Med stor, sort glitrende læderjakke, som ville få selveste Boy George til at sige cool jacket, er vi i gang med en koncertoplevelse, som er smittende på alle alle mulige måder.

Og kuren er enkel: fire mand høj, og en stor bunke, catchy hits, som får dig til at synge og danse med.

Sidstnævnte kunne jeg dog ikke. Det ville heller ikke være fair over for de resterende biografgængere, selvom sådan en energibombe af en rockkoncert, ville nydes allerbedst, hvis man måtte vugge med hofterne en smule.

Den halvanden times tid, koncertfilmen varer, flyver afsted, med det australske band i føretrøjen. De har hele Wembly i deres hule hånd.

Flere gange fik jeg kuldegysninger undervejs. Den gode slags selvfølgelig.

Imens reflektererede jeg lidt over, hvilke bands der i 2019 ville kunne gøre det samme. Altså, samle så mange på den måde, med deres særlige energi, og lade deres musik snakke, som INXS gjorde en særlig aften i starthalvfemserne, da de var på toppen af deres karriere.

Mit klare, personlige højdepunkt under koncerten, var deres (måske) største hit, “Need You Tonight”. Den var endnu federe, funky og endnu mere cool, end originalversionen. Forsanger Hutchence sang den med så meget intensitet og nærvær, så det halve kunne være nok. Som en slags spirituel musikbroder til Dave Gahan fra Depeche Mode, sang han med stor sexappeal, så samtlige kvindfolk på Wembly kunne mærke de sensuelle vibrationer fra scenen.

Det var kort sagt en fornøjelse at være i Cinemaxx en helt almindelig og regnfuld onsdag aften. Man glemte i halvanden times tid, at Black Fridag var lige om hjørnet. For slet ikke ikke at tale om julen.

Det var imponerende at opleve en koncert på det store lærred, hvor billedkvaliteten (i 4k) stod så knivskarpt. Lydsiden var lige så overbevisende, og akustikken var perfekt, så man rigtigt blev revet med.

Jeg gik fra salen, næsten dansende, efter en suveræn musikoplevelse.

Det er bestemt ikke sidste gang at jeg skal ind og se en koncert i biografen.

Kort tid efter mit besøg i Cinemaxx, stod jeg i Bruuns Gade og skulle hen til mit busstoppested. Det første jeg gjorde var at at putte mine øretelefoner i ørene og høre musik. Valget var ikke svært. Det var faktisk ret ligetil: INXS’ Greatest Hits.

Tak til Cinemaxx for en suveræn oplevelse.

Facebook

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *