Bloodshot (streaming anmeldelse)

Instruktør: Dave Wilson. Produktionsår: 2020. Genre: Action/sci-fi. Kan bl.a. streames på Blockbuster.dk fra d. 27-03-2020

Sony Pictures ville heller ikke tage nogen chancer. Nu er deres filmproduktion, “Bloodshot”, med Vin Diesel i hovedrollen, kommet direkte til udlejning på streaming. Corona virusen har et filmindustrien i knæ verden over.

Med et budget på 45 mio. dollars har den nye adaption af tegnserien fra Valiant Comics ellers potentialet til at en rigtig actionbasker i biffen.

af René Buchtrup

Men det vigtigste spørgsmål er vel, om den overhovedet kan bruges i hjemmebiografen?

“Bloodshot” handler om badass-soldaten, Ray Garrison, som efter en succesfuld mission, lever turtelduelivet med kæresten i Italien. De bliver af ukendte gerningsmænd taget til fange i et kølerum og dræbt af en mystisk mand, som vil have informationer om soldaternes sidste mission.

Garrison vågner efterfølgende op i hich-tech-virksomheden RTS, hvor lederen af selskabet, Dr. Emil Harting (Guy Pearce), fortæller ham, at de har genoplivet ham med en unik nanoteknologi i sine blodårer. Han er blevet til halv mand/halv maskine (hvem sagde Robocop), med uovertrufne superkræfter (hvem sagde Wolverine), og nærmest er uovervindelig. Sammen med sammen andre (genoplivede) unge mennesker, også med særlige nano-kræfter, er de nu under Hardings vinge, klar til hjælpe RTS med nogle missioner.

Men Garrison, som ellers intet kunne huske om sin fortid, får pludselig flashback om sin myrdede kone og hvem der dræbte hende.

Han har nu en agenda: hævn. Koste hvad det vil.

” kære Diesel har karisma og charme som en stor, ovnbagt kartoffel, der er ved at eksplodere”.

Der skal ikke det helt store matematikgeni til at regne ud, at der selvfølgelig ikke er rent mel i posen fra den ellers så flinke videnskabsmand, Harting, og at alle på RTS, med undtagelse af den kvinden, kaldet G.T (Eiza González), som senere bliver én af Garrisons allierede.

Instruktør Dave Wilsons fortid som instruktør på musikvideoer, og hans tidligere arbejde på at fremstille special effects, kan ses i arbejdet med hans debutspillefilm, “Bloodshot”. Selvom mange af actionscenerne er blæret sat sammen, og bugner af visuelle ideer og overskud, bliver det for meget i sidste ende. Hvad der virker fedt i filmens første tre kvarter, føles ligegyldigt og seen-before filmens anden halvdel.

Men følelsen seen-before er gældende for hele Valiant Comics-produktionen, som lugter langt væk af halvfesne origin storys, fra dengang superheltefilm slet ikke var cool endnu. Det minder om både “Spawn” (1997), “Barb Wire” (1996) og “The Phantom” (1996). En tidslomme man IKKE har lyst til at rejse tilbage til, vel?

Vin Diesel har desværre ikke meget at arbejde i filmen, da det ret så håbløse manus ofte er klichefyldt og fyldt med plothuller, der ikke slet ikke gavner historien. Men det hjælper heller ikke filmen, at kære Diesel har karisma og charme som en stor, ovnbagt kartoffel, der er ved at eksplodere. Han mangler samtidig modspil fra flere af de øvrige karakterer i filmen som føles fantasiløse og flade. Samtidig mangler han mere personlighed i hans karakter, som han viser en smule mere af i Fast And Furious-universet. Nej, den filmserie er bestemt ikke kompleks, men den ved hvad den vil og kender dens begrænsninger.

Som altid, redder Vin Diesel verden (i stramt siddende undertrøje, selvfølgelig), og “Bloodshot” kan kan nogenlunde gå til en kedellig aften på sofaen, hvor man sagtens kan blunde og småsove undervejs.

Bloodshot får 2 ud af 6:

🔨 🔨

Facebook

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *