1917 kan netop nu opleves i Imax

René

René

af Jacob Faurholt

Sam Mendes er en fremragende instruktør. Lige fra debuten American Beauty, til den romantiske komedie, Away We Go, har hans film været nogle særdeles nærværende oplevelser.

Hans to film i James Bond-franchisen er også solide, dog er disse actionbrag ikke lige min kop te.

Det var derfor glædeligt at se Sam Mendes vende tilbage til “virkeligheden” (og ud af Bonds skygge) med 1917.

Hvis man skal se 1917, Sam Mendes’ første krigsfilm siden den fremragende Jarhead, kan det bestemt anbefales at gøre det i Imax, hvor den nu har fået spilletid (måske grundet sin Golden Globe, og Oscar-nominering?). Filmen er nemlig gudesmukt filmet, og lydsiden er intet mindre end fantastisk, hvilket tilgodeses til fulde, bl.a. med 26 procent mere billede i Imax-salen.

Udover 1917’s tekniske formåen, var den dog lidt af en fuser. Historien var tynd og forudsigelig, der var mangel på intensitet, og krigens grusomhed fik man heller ikke den store fornemmelse for.

Følelsesmæssigt blev jeg derfor ikke revet med, og det er nu et must i et godt krigsdrama.

https://cinemaxx.dk/aarhus/film/1917-2d-imax-22589

Seneste

DRUK

Thomas Vinterberg har lavet en kommende klassiker.
Han spider et stykke ægte “Danmarkshistorie” i fuldemandseposset Druk.

Antebellum

Hvis man kan tåle udpenslede budskaber, pakket ind i en lækkert udført og visuelt fremragende horror-thriller, vil jeg klart anbefale Antebellum. Den skriver sig måske ikke ind i filmhistorien (som nyklassikerne Get Out og Hereditary), men mindre kan også gøre det.

Wolyn

Du skal have nerver af stål for at kunne se Wolyn (Ondskabens Tid).
Det er gennemført ubehageligt, og til tider helt ubærligt.
Men hvor er det en god film, hvor er det godt lavet. Et filmisk mesterstykke!

The Dead Don’t Die

Kan på det varmeste anbefale The Dead Don’t Die, der er milevidt bedre end mange af tidens hurtigløber-zombiefilm, og underholdningsværdien er langt hen af vejen i top.

The King Of Staten Island

Lige dele seriøsitet og sort humor, blandet sammen i en klassisk Judd Apatow-fortælling, om et sølle mandeskvat i krise.

Fantasy Island

Fantasy Island er et miskmask af genre-hop, tåbelig historie, dårligt skuespil, og den formår på ingen måde at underholde. Så min anbefaling er, at sejle langt uden om den trøstesløse ø.

Til Sama

En ægte horrorfilm af en dokumentar. Men den er samtidig fuld af liv og håb. En fantastisk bedrift af holdet bag mesterlige “Til Sama”.

Alfa

Brødrene Avaz skruer ned for melodrama, og op for rå og brutal realisme. Alfa føles vedkommende og holder én tæt i et jerngreb fra start til slut.