1917 kan netop nu opleves i Imax

René

René

af Jacob Faurholt

Sam Mendes er en fremragende instruktør. Lige fra debuten American Beauty, til den romantiske komedie, Away We Go, har hans film været nogle særdeles nærværende oplevelser.

Hans to film i James Bond-franchisen er også solide, dog er disse actionbrag ikke lige min kop te.

Det var derfor glædeligt at se Sam Mendes vende tilbage til “virkeligheden” (og ud af Bonds skygge) med 1917.

Hvis man skal se 1917, Sam Mendes’ første krigsfilm siden den fremragende Jarhead, kan det bestemt anbefales at gøre det i Imax, hvor den nu har fået spilletid (måske grundet sin Golden Globe, og Oscar-nominering?). Filmen er nemlig gudesmukt filmet, og lydsiden er intet mindre end fantastisk, hvilket tilgodeses til fulde, bl.a. med 26 procent mere billede i Imax-salen.

Udover 1917’s tekniske formåen, var den dog lidt af en fuser. Historien var tynd og forudsigelig, der var mangel på intensitet, og krigens grusomhed fik man heller ikke den store fornemmelse for.

Følelsesmæssigt blev jeg derfor ikke revet med, og det er nu et must i et godt krigsdrama.

https://cinemaxx.dk/aarhus/film/1917-2d-imax-22589

Seneste

Babylon

Nicolai har denne gang anmeldt og set et brag af en Hollywood-storfilm om 20’ernes Hollywood og hvad der skete, da stumfilm ændrede sig til talefilm.
Det er stort, det er vildt, der er morsomt, det er hjerteskærende, ja faktisk hele pakken og noget man bare MÅ se og opleve i en biograf!

The Banshees of Inisherin

Uden de helt store armbevægelser, formår lille, irsk film, om to gamle venner, at gøre stærkt indtryk. Colin Farrell er enestående som den rare, men kedelige Pádraic, som ikke kan forstå, hvorfor hans livsgamle ven har vendt ham ryggen. The Banshees of Inisherin er en fremragende filmoplevelse, og René Buchtrup anmelder den her…

Fukssvansen

Skæv og langt ude dansk komedie, der både er hamrende sjov, men desværre også meget undervurderet og overset.
Vi slår hermed et slag for endnu en dansk komedie, der har fortjent meget mere opmærksomhed end tilfældet er.

Underwater

Nicolai har denne gang anmeldt en undervandsgyser, som skønt et højt tempo og fint med spænding, dog også har mange gyser-klichéer og ikke meget originalitet.

Gode actionfilm med rating under 6,0 på IMDB

Rating på IMDB? A’ hva?! Hvis du heller ikke aner hvad der menes her, så kan du blive klogere på hvad en god rating er, og måske blive introduceret til en actionfilm eller to, du ikke vidste eksisterede…

Årets Film 2022 (Andreas Top 10)

Et helt vildt godt filmår skal koges ned til en Top 10…
Det har været en næsten umulig opgave, for mange af mine boblere, har virkelig fortjent at være med.