1917 kan netop nu opleves i Imax

René

René

af Jacob Faurholt

Sam Mendes er en fremragende instruktør. Lige fra debuten American Beauty, til den romantiske komedie, Away We Go, har hans film været nogle særdeles nærværende oplevelser.

Hans to film i James Bond-franchisen er også solide, dog er disse actionbrag ikke lige min kop te.

Det var derfor glædeligt at se Sam Mendes vende tilbage til “virkeligheden” (og ud af Bonds skygge) med 1917.

Hvis man skal se 1917, Sam Mendes’ første krigsfilm siden den fremragende Jarhead, kan det bestemt anbefales at gøre det i Imax, hvor den nu har fået spilletid (måske grundet sin Golden Globe, og Oscar-nominering?). Filmen er nemlig gudesmukt filmet, og lydsiden er intet mindre end fantastisk, hvilket tilgodeses til fulde, bl.a. med 26 procent mere billede i Imax-salen.

Udover 1917’s tekniske formåen, var den dog lidt af en fuser. Historien var tynd og forudsigelig, der var mangel på intensitet, og krigens grusomhed fik man heller ikke den store fornemmelse for.

Følelsesmæssigt blev jeg derfor ikke revet med, og det er nu et must i et godt krigsdrama.

https://cinemaxx.dk/aarhus/film/1917-2d-imax-22589

Seneste

Utøya 22. juli

Nicolai har denne gang anmeldt en af nyere tids vigtigste film om en af nyere tids største menneskelige tragedier.
Det er ikke nemt, men dog nødvendigt at se, for at vide hvad der skete og hvorfor det aldrig må ske igen.

Murina

Murina er velspillet drama med flotte og imponerende skuespilpræstationer. Om en nederdrægtig patriark af en far, en underdanig mor og en teenagedatter, som har fået nok.

Don’t Make Me Go

Kræftsyg far og datter på road trip sammen, for at genforene hende med hendes forsvundne mor. Det lyder som amerikansk sødsuppe, men Don’t Make Me Go er sød, sjov og rørende, og en kæmpe anbefaling herfra.

Resten af livet

Nicolai har denne gang anmeldt en smuk, hjertevarm og samtidig hjerteskærende dansk film om behandling af sorg og savn og hvorfor det er vigtigt at gå igennem sorgen og savnet, fremfor at fortrænge det.

Den satans familie

Baest-dokumentaren bliver anmeldt igen.
???
….fordi de har udviklet sig til en helt anden størrelse, end da den kom på dr.dk i 2019.
De er mere relevante nu, end nogensinde før. En maskine der tromler hærgende henover pandemi, landegrænser, og emsige kritikere.
All hail!

Cha Cha Real Smooth

Nicolai har denne gang anmeldt et hjertevarmt og smukt drama om vigtigheden ved at være der for andre og skabe lys og glæde i en hverdag som måske ikke har særlig meget af det.

De Bedste Gangsterfilm Top 21 del 3

Afslutningen på listen over de bedste gangsterfilm nogensinde. 7 eminente og stærke værker, der hæver sig over de resterende på listen. Det er bestemt ikke uden grund af både Francis Ford Coppola og Martin Scorsese begge har to film i toppen..

De Bedste Gangsterfilm Top 21 del 2

Anden del af Andreas’ og Renés ultimative gangsterliste, går et par spadestik dybere og viser flere desperate mænd i nogle desperate situationer…